´╗┐ Diensten van Belasting Adviesgroep Rotterdam • Salaris- en Loonadministratie

Belasting Adviesgroep Rotterdam
Belasting Adviesgroep Rotterdam • Accountancy & Advies

Telefoonnummer
010 - 3075832

Diensten » Salaris- en Loonadministratie

Als werkgever dient u ervoor te zorgen dat de salarissen van uw werknemers nauwkeurig en op tijd worden betaald. Ook moeten de bijbehorende belastingen en afdrachten tijdig naar de verschillende instanties worden overgemaakt. Dit kan een tijdrovende bezigheid zijn. Wij kunnen u veel werk uit handen nemen en tijd besparen door uw salarisadministratie voor u te verzorgen. U kunt dan met een gerust hart uw onderneming drijven.

 

BEDRIJF - URENCRITERIUM

Een deugdelijke urenadministratie is noodzaak!
Om de zelfstandigenaftrek en andere fiscale ondernemersfaciliteiten te kunnen toepassen, is het van groot belang de uren, die u in de onderneming heeft gewerkt, goed bij te houden. Dat merkte een zelfstandige voor het Gerechtshof in Leeuwarden. Het voldoen aan het urencriterium is noodzakelijk om diverse fiscale aftrekposten te kunnen toepassen. Natuurlijk moet u kunnen aantonen dat u inderdaad de opgevoerde uren in uw onderneming heeft gewerkt. Als de inspecteur het aantal door u opgegeven uren betwist, dient u aannemelijk te maken dat u wel aan het urencriterium voldeed.


De onderneemster in deze zaak slaagde daarin niet. Zij had slechts opgegeven de afgelopen drie jaren '32 uur per week te hebben gewerkt'. Daarachter somde ze een lijst met tien taken op, maar ze gaf aan dat de uren per dag, per week en per jaar niet meer konden worden gesplitst. Het hof meende dat de vrouw er niet in was geslaagd aannemelijk te maken dat zij ten minste 1225 uur per jaar in de onderneming werkzaam was geweest. Het hof baseerde dit oordeel onder meer op het feit dat de jaarlijkse overzichten voor elk jaar hetzelfde waren en niet verder waren gespecificeerd naar aantal uren per activiteit. De overzichten waren dus te globaal om als voldoende bewijs te kunnen dienen. De opgevoerde zelfstandigenaftrek werd dan ook geschrapt.

Bron: Gerechtshof Leeuwarden, 19 maart 2010.

Meer informatie

Maak gebruik van onze expertise en neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op. U kunt uw gegevens ook achterlaten op de contactpagina. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.