Aangiftes

Als ondernemer krijgt je elk jaar te maken met verschillende aangiften. Het is een hele kunst om alle aangiften correct en op tijd in te dienen. Vaak missen mensen aftrekposten omdat ze er niet van op de hoogte zijn. Ook de deadlines voor de verschillende aangiften kunnen voor onnodige stress zorgen. Door de aangiften uit te besteden aan de ervaren accountants en fiscalisten van Belasting Adviesgroep Rotterdam weet je zeker dat de aangiften op tijd en correct bij de belastingdienst worden aangeleverd.

Card image cap
Aangifte omzetbelasting

Iedere onderneming dient de aangifte omzetbelasting aan te leveren bij de belastingdienst. In de aangifte stel je de Belastingdienst op de hoogte van de afdracht van de BTW die je over je diensten/producten rekent.

Card image cap
Aangifte vennootschapsbelasting

De aangifte vennootschapsbelasting gaat over de winst van de onderneming. Op basis van de bedrijfsprestaties komen we tot een fiscale winst.

Card image cap
Aangifte loonbelasting

Maandelijks dien je loonheffing in te houden op het salaris van je werknemers om te voorkomen dat je werknemers aan het einde van het jaar een hoog bedrag aan inkomstenbelasting moeten afdragen.

Card image cap
Aangifte inkomstenbelasting

Iedereen dient jaarlijks de inkomstenbelasting aan te leveren bij de belastingdienst. Wij helpen je alle aftrekposten te benutten en zorgen dat je niets mist.

Card image cap
Aangifte dividendbelasting

Indien jouw onderneming dividend uitbetaalt, ben je verplicht binnen een maand na beschikbaar stellen hier aangifte van te doen. Wij verzorgen de aangifte tijdig en correct.

Card image cap
Aangifte ICP

Indien je zaken doet met andere EU-landen, dien je ook een opgaaf ICP aan te leveren bij de belastingdienst. Ook deze aangifte verzorgen wij graag voor je.

Administratie uitbesteden

Als BAR richten wij ons op het verlichten van jouw administratieve lasten. Wij weten dat het bijhouden van de administratie niet de meest bevredigende taak is en daarom willen wij onze klanten ontzorgen door het zoveel mogelijk automatiseren van deze taken.

Om dit te realiseren maken wij gebruik van twee effectieve softwareprogramma's: een boekhoudprogramma en een scanservice. Onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van Exact Online, maar wij hebben ook ervaring met E-boekhouden, iMuis, Reeleezee en Excel. Als je momenteel andere software gebruikt of je administratie op papier bijhoudt, kunnen wij je helpen bij het overzetten naar Exact Online. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Met onze scanservice kun je snel en eenvoudig facturen inboeken. Dien een scan of foto van je factuur in en de software zal ervoor zorgen dat de factuur correct wordt toegevoegd aan je administratie. De scanservice maakt gebruik van de Scan & Herken software van Exact Online en de Scanservice van Basecone. Wij realiseren ons dat het wat tijd kan kosten voordat de AI van onze scanservices op volle snelheid werkt, maar hoe meer facturen er doorheen gaan, hoe beter de software zal presteren. Op deze manier zal je administratie steeds verder geautomatiseerd worden.

Laat ons de zorg voor je administratieve taken overnemen, zodat jij je kunt concentreren op de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

Exact Online Software Basecone Software

Jaarwerk

Het uitvoeren van je jaarwerk betekent het samenstellen van drie belangrijke documenten: het jaarrapport, de jaarrekening en aanvullende gegevens (zoals een accountantsverklaring). Afhankelijk van de grootte van je onderneming, ben je verplicht één of meer van deze documenten bij de Kamer van Koophandel in te dienen. Wij maken het verschil tussen de verplichte jaarrekening en eventuele aanvullende publicatiestukken. Het samenstellen van de jaarrekening is vrijwel verplicht voor elke onderneming, terwijl de publicatiestukken variëren. Laat ons weten waar je precies naar op zoek bent, zodat wij je kunnen helpen bepalen wat je nodig hebt.

Card image cap
Jaarrekening

Met de opstelling van de jaarrekening zorg je jaarlijks voor een belangrijke verplichting ten aanzien van je inkomstenbelastingaangifte. Daarnaast biedt de jaarrekening, dankzij de inzichten in de balans, winst-en-verlies en financiële ratio's, belangrijke inzichten in de financiële situatie van je onderneming.

Card image cap
Publicatiestukken

De publicatiestukken omvatten alle stukken, die bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd moeten worden. Afhankelijk van de grootte van de onderneming, is er naast de jaarstukken extra toelichting en een accountantsverklaring vereist.

Overig

Verder hebben we nog een paar andere diensten die we voor je kunnen verzorgen. Het gaat hier om taken die per onderneming en persoon verschillen. Dit maakt het moeilijk om een duidelijke uitleg en prijs te geven. Als je interesse hebt of vragen hebt over deze diensten, neem gerust contact met ons op.

Advies

Ook als je hulp nodig hebt bij financiële adviezen, kunnen wij je bijstaan. Bel ons gerust als je vragen hebt, of maak een afspraak om samen grotere zaken te bespreken.

Start-up diensten

Vanuit onze plek in de Science Tower te Rotterdam, ondersteunen we vol enthousiasme start-ups in de groei. Of je nu hulp nodig hebt bij oprichting of advies, we staan voor je klaar.

Controles

Bij ons kun je ook terecht voor controles. We houden niet alleen de boekhouding, aangiftes en jaarwerk in de gaten, maar bekijken ook cruciale financiële documenten, zoals bijvoorbeeld een aandeelhoudersovereenkomst.

Software

We helpen je bij het automatiseren van je financiële administratie door verschillende software te gebruiken. Wil je meer advies op dit gebied? Laat het ons weten.

Consolidatie

Als je meerdere bedrijven hebt, kunnen wij ook een samengevoegde jaarrekening voor je opstellen. Zo krijg je meteen zicht op de totale situatie van je ondernemingen.

Oprichting

Laat ons je helpen bij de oprichting van je onderneming. Van kapitaal tot aandelenverdeling, wij nemen het werk graag uit handen.

Omzetten rechtsvorm

Overstappen naar een andere rechtsvorm, zoals een eenmanszaak naar een BV, kan voordelig zijn. Wij denken graag met je mee en helpen je bij het overzetten.

Liquidatie

Geen zorgen, als je besluit om je onderneming stop te zetten, staan wij voor je klaar om je door het liquidatieproces te helpen. Onze focus is om het voor jou zo ontspannen mogelijk te maken.